2014 m. spalio 21 d., antradienis

Šešėliai pagal akių spalvą

Profesionaliai pasidažyti akis nėra taip sunku, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Tereikia žinoti keletą subtilybių: kaip pasirinkti tau tinkančią šešėlių spalvą ir kaip šešėlius teisingai užtepti, kad maksimaliai išryškintum savo akis.
Visų pirma turėtum išsirinkti tau labiausiai priimtinus šešėlius: birius, skystus arba pieštukinius. Jei nesi labai įgudusi, patariame rinktis sausus šešėlius, nes juos lengviausia tolygiai užtepti ir laviruoti tarp spalvų. O skysti šešėliai gali puikiai tikti vietoj pieštuko, akių kontūrui pabrėžti.
Kad šešėliai tvirčiau laikytųsi ir tolygiai pasidengtų, prieš tai akių vokus papudruok biria permatoma pudra. Imk šviesios spalvos šešėlį ir padenk juo visą akies paviršių nuo antakio iki blakstienų. Šiek tiek tamsesne spalva padažyk visą akies voką iki mirksėjimo raukšlelės. Jei nori, kad akys atrodytų didesnės, palei viršutines blakstienas nubrėžk plonytę liniją, kuri baigtųsi kiek toliau, nei išorinis akies kamputis, o patį kamputį padažyk tamsesne šešėlių spalva, nei visą voką. Kad makiažas atrodytų natūraliai, šepetėlių švelniai išlygink spalvų perėjimus, kad neliktų aiškių šešėlių kontūrų. Dar viena gudrybė, kad tavo akys spindėtų: baltu arba kitu šviesiu šešėliu labai švelniai padažyk vidinį akies kamputį.
 Keli paprasti patarimai, padėsiantys išryškinti akis.
 
 
Jei tavo akys rudos: tinka mėlyni, žali, slyvos, persikiniai, levandų, rožiniai ir rudi atspalviai (šviesesni arba tamsesni nei natūrali akių spalva).
 
Jei tavo akys mėlynos: tinka šviesiai rožinė, šviesiai rusva, balta, ruda, rusvai pilka, rusvai gelsva, rusva, šokolado, vario, pilkai purpurinė.
 
Jei tavo akys žalios: tinka šviesiai rožiniai, gelsvai rusvi, rausvai violetiniai, levandų, slyvos, purpuriniai, persiko, tamsiai rudi ir šokoladiniai atspalviai.
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą