2014 m. spalio 6 d., pirmadienis

Kaip atšalus orams sumažinti alkį

       
Daugelio dietų trūkumas – maisto produktų balanso stoka. Mums būtini baltymai ir riebalai, angliavandeniai ir grūdai, daržovės ir vaisiai, mėsa ir jūros gėrybės. Taip turėtų būti. O kaip yra?
 
Žiemą valgyti norisi daugiau, ir kažkodėl, kaloringiau: tinka ir (užmerkus akis) bandelės vakarais (vis tiek po ilgu paltu nesimato), ir prisimename tiek iškeiktą mūsų tradicinę lietuvišką virtuvę, pvz. cepelinus su spirgais (ateis pavasaris, iki vasaros „numesiu”). O juk puikiausiai žinome, kad tie žodeliai skliausteliuose – akių dūmimas. O ką apgaudinėjame? Tai gi…
Na, ir ką daryti? Visiškai ištuštinti šaldytuvą, o po keikti save už ėdrumą? O jei dar tuo metu bandoma laikytis dietos, sąžinės kančios dėl suvalgytų per vakarienę trijų patiekalų, vis tiek taps nepakenčiamos. Bet valgyti tai norisi!
 
 
Atsikratyti įkyraus alkio jausmo galima šitaip:           
  •  Prieš sėdant už stalo ir „metantis ant maisto produktų”, išgerkite stiklinę mineralinio vandens – noras pavalgyti gali ir visai pradingti. Na, bet jei taip neįvyks, suvalgysite tikrai mažiau.
  • Neskubėkite, kramtykite lėtai. Nes juk sotumo jausmas ateina ne iš karto Ir kol jūsų organizmas dar nesusivokė, kad jis jau pasisotino, rizikuojate persivalgyti. Šiek tiek užkandusios, padarykite trumpą pertraukėlę.
  • Maistą serviruokite mažytėje lėkštelėje – porcija atrodys didesnė. O mėlynos spalvos indai gali ir visai sumažinti alkio jausmą. 
  • Nevalgykite žiūrėdamos televizorių ir neskaitykite valgydamos (kaip tai bebūtų malonu).
  • Į maistą dėkite mažiau druskos – sūroki patiekalai sustiprina apetitą. 
  • Noras, troškimas, poreikis (vadinkite kaip norite) suvalgyti ką nors kaloringesnį, riebesnį atsiranda (kažkodėl), kada? Aišku, vakare. Prisiverskite sočiai papietauti – tikėkitės, kad vakare nebeturėsite arba jėgų valgyti (jei pietūs tik ką baigėsi), arba tokio vilkiško apetito.
  • Padidėjusį apetitą galima slopinti ir pasitelkus į pagalbą aromatų  terapiją. Greipfruto eterinio aliejaus (arba žievelės) kvapas atbaido ne tik kandis, bet ir alkį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą