2014 m. spalio 21 d., antradienis

Antakiai pagal veido formą.

Tinkama antakių forma daro didelę įtaką bendram veido grožiui, todėl, jei plaukelius pešioji pati, o ne pas specialistus, atsižvelk į kelis mūsų patarimus, kurie padės visą šią procedūrą atlikti be jokio vargo ir skausmo.
Visų pirma pasirūpink, kad namuose būtų tinkamas apšvietimas. Jei tik yra galimybė, geriausia antakius pešiotis natūralioje šviesoje – lauke arba tiesiog prie lango. Taip kur kas geriau matysi net ir pačius mažiausius bei blankiausius plaukelius. Su savimi turėk du veidrodžius: vieną didesnį, kuriame matysis bendras viso veido vaizdas, o kitą kišeninį, skirtą tik antakiui iš arti apžiūrėti. Didysis veidrodis pravers tuomet, kai bandysi nusibrėžti pageidaujamą antakių liniją.
Kad išvengtum nesklandumų ir neišpešiotum daugiau nei reikia, pasiimk tamsų pieštuką ir paryškink antakius taip, kad aiškiai matytųsi jų forma. Visus likusius plaukelius, kurie užeina už užbrėžtos linijos – išpešiok.
Jei tavo oda labai jautri, gali pridėti prie antakio į rankšluostį suvyniotą leduką ir šiek tiek pašaldyti. Šaltis sumažins jautrumą, todėl pešiojimo procedūra nebus tokia skausminga. Kad plaukeliai lengvai išsirautų, odą reikia įtempti. Dviem pirštais suimk antakį ir kilstelėk taip, kad oda būtų įtempta.
Po antakių pešiojimo oda gali būti paraudusi ir net šiek tiek patinusi, todėl geriausia tai atlikti tuomet, kai vėliau nereikia niekur eiti. Tuo pačiu gali pasidaryti ir veido masažą bei odos valymą, o visas procedūras užbaik atgaivindama odą drėkinamąja ir raminančia kauke.
Išpešiojus antakius, veidas tarsi pagyvėja, o akys atrodo kur kas išraiškingesnės. Žinoma, tik tuo atveju, jeigu antakių forma parinkta teisingai.
 
 
KVADRATO FORMOS VEIDAS

Tinka: tolygiai apvalinti ir lenkti antakiai sušvelnins pernelyg aštrias veido linijas.


Netinka: tiesia linija aukštyn šaunantys antakiai dar labiau akcentuos platų veidą.

APSKRITIMO FORMOS VEIDAS

Tinka: tarytum iš dviejų atkarpų suformuoti antakiai, išlenkti ganėtinai smailiu kampu. Kuo jis aukštesnis, tuo veidas atrodys skulptūriškesnis.

Netinka: tiesūs antakiai – didelis kontrastas apvaliam veidui, jie tik paryškina jo formą.

ŠIRDIES FORMOS VEIDAS

Tinka: palyginti platūs antakiai – nei per ilgi (smakras atrodytų dar smulkesnis), nei per siauri (tai dar labiau kreiptų dėmesį į plačią kaktą). Nenuplonink jų stengdamasi sukurti gražią formą. Ir įsidėmėk: jie turi prasidėti virš vidinių akių kampučių ir baigtis tiesiai virš išorinių.

Netinka: Per ilgi antakiai tik dar labiau akcentuoja siaurą ir pernelyg smailų smakrą.

OVALO FORMOS VEIDAS

Tinka:ilgi smailėjantys antakiai, kurie baigiasi už išorinių akių kraštelių. Tikslų jų ilgį nustatysi atlikusi vadinamąjį pieštuko testą: vieną jo galą priglausk prie ties nosies šnervės kampu ir vesk aukštyn pro išorinį akies kraštą. Kaip tik toje vietoje, kur pieštukas prilies po antakių linija besislepiantį akiduobės kaulą, ir turi baigtis tavo antakis.

Netinka: jei antakiai per trumpi, ir taip jau ilgokas veidas optiškai dar labiau pailgėja.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą