2014 m. rugsėjo 27 d., šeštadienis

Mitai ir baimės apie kosmetiką


Net labiausiai patyrusios merginos dažnai patiki mitais apie kosmetiką ir papuola į jų pinkles. Paprastai tokios fobijos yra nepagrįstos ir net kenkia išorei. Todėl jums pateikiame labiausiai paplitusias, su grožiu susijusias baimes.
1. Bijau estetinės chirurgijos
Kodėl? Geriau gyventi su nekenčiamomis raukšlelėmis, negu atsigulti po peiliu. O jei mane subjauros?
Nebijokite! Paprasčiausiai apsispręskite, ar ši operacija jums gyvybiškai būtina. Ar tapsite laimingesnė turėdama naują krūtinę? Jei esate kategoriškai nusiteikusi prieš plastiką, tuomet su gydytoju smulkiai aptarkite visas smulkmenas. O dar geriau – su keletu gydytojų iš skirtingų klinikų. Paprašykite, kad jums duotų merginų, kurios Tam ryžosi, kontaktus. Susisiekite su jomis ir paklausinėkite. Tiesa, ne visos klinikos tokią informaciją jums suteiks. Galima pasinaudoti Žiniatinkliu ir paklausinėti pažįstamų.
2. Bijau ląstelinės kosmetikos
Kodėl? Kalbama, tai susiję su hormonais. Kad ji kontroliuoja ląstelių veiklą. Kad jos negalima "nutraukti"...
Nebijokite! Tai tik kalbos. Kosmetika – ne vaistai, ne narkotikai ir ne chirurgo skalpelis. Ji nesukelia atmetimo reakcijos. Odos ląstelių pakeisti negali. O hormonai kosmetikoje naudojami daug kur. Ląstelinių priemonių efektyvumas iš tikrųjų itin geras. Pavyzdžiui, La Prairie arba Cellcosmet produktai vertingų komponentų dėka visiškai sutampa su oda ir gali išgelbėti nuo senėjimo. Beje, žodis "ląstelinis" labiau susijęs ne su kosmetikos sudėtimi, bet poveikio vieta. Tačiau puikus rezultatas bus tik tol, kol naudositės kremu. Jei pereisite prie mažiau aktyvaus produkto, oda palaipsniui grįš prie savo pirmykštės būsenos. O tai pastebima ir nemalonu. Juk įpratus prie elitinio būsto, automobilio, dizainerių rūbų ir panašių prabangos atributų, sunku pereiti į žemesnį gyvenimo lygį.
3. Bijau raudonų lūpų dažų
Kodėl? Atrodysiu vulgariai ir iššaukiančiai.
Nebijokite! Nėra moters, kuriai neatsirastų tinkami skaisčiai raudoni lūpų dažai, kaip ir nėra tokio raudonų lūpų dažų tono, kuris niekam netiktų. "Raudona – geriausia spalva. Ji tinka kiekvienai moteriai. Juk yra virš 30 skirtingų raudonos spalvos atspalvių", – tvirtina Valentino. Juo galima tikėti, juk jo kolekcijų rūbus sunku įsivaizduoti be raudonos spalvos, o modelius jo pasirodymuose – be ryškiai raudonų lūpų dažų. Reikiamas tonas parenkamas, atsižvelgiant į plaukų ir veido spalvą. Šalti, rubininiai atspalviai puikiai tinka prie porcelianinės odos, įrėmintos mėlynai juodų ar platininių plaukų. Šiltų, gelsvų ochros ir bronzos atspalvių lūpų dažai itin tinka prie persikinės ar įdegusios auksinių blondinių, šatenių ir šviesių rudaplaukių odos. Prieš dažydamasi lūpų dažais, lūpas apveskite pieštuku, pakoreguokite trūkumus. Lūpdažius tepkite teptuku. Taip spalva neatrodys itin ryški, o lūpų dažai išliks ilgiau. Dabar įvertinkite rezultatą. Patiko? Tuomet trupučiu lūpų dažų dar patepkite lūpų centrą.
4. Bijau raudono nagų lako
Kodėl? Nes mėlyni ir geltoni atspalviai atrodo juokingai, o raudoni ir juodi – vulgariai.
Nebijokite! Šio sezono tendencijos liudija priešingai. D&G pristatyme mėlyni, žali, geltoni ir auksiniai-oranžiniai nagų lakai susilaukė visuotinio dėmesio. Idealiai derėdami su vokų šešėliais, jie atrodė stilingai ir vasariškai. Narciso Rodriguez, Mariella Burani ir Karl Lagerfeld pasirodymai įtvirtino juodą nagų laką. O Chrisian Lacroix pasirodyme ugninis raudonas atspalvis puikiai pabrėžė trumpų nagų formą. O tai dar kartą įrodo: ryškus lakas – puikus būdas atkreipti dėmesį į prižiūrėtas rankas.
5. Bijau naudotis plaukų formavimo priemonėmis
Kodėl? Plaukai tampa šiurkštūs, nenatūralūs ir netvarkingi.
Nebijokite! Naudojant saikingai šiuolaikinės formavimo priemonės visiškai nejaučiamos plaukuose. Šukuosena atrodys nevalyvai tuo atveju, jei perdozuosite šių produktų. O tai priklauso tik nuo jūsų. Atminkite – kuo tirštesnė priemonė, tuo storiau ji padengs plaukus. Todėl stilistai prieš tepdami ant plaukų daugumą priemonių pašildo rankose arba plaukų džiovintuvu. Klaida visiškai atsisakyti modeliavimo priemonių. Šiuolaikinės priemonės ne tik fiksuoja, bet ir patikimai saugo plaukus. Dar daugiau – kai kurių jų sudėtyje beveik 100ļ€? natūralių medžiagų ir jos labiau skirtos ne modeliavimui, bet plaukų priežiūrai.
6. Bijau mechaninio valymo
Kodėl? Dėl jo inkštirų atsiras dar daugiau...
Nebijokite! Normalūs kosmetologai inkštirų nebešalina geležiniais šaukšteliais. Ultragarsinis veido valymas – tausojanti ir efektyvi procedūra. Oda ištepama specialiu tirpalu, po to ant jos uždedamos plokštelės, kurios ultrabangų pagalba ištraukia visus nešvarumus. Po tokio valymo nelieka nei dėmių, nei raudonio. Valymo alternatyva gali tapti gilus pilingas: rūgštimis ar fermentais. Tai ne tik išlygina odą, bet ir puikiai išvalo poras. Be to, plonindamas paviršinį sluoksnį, pilingas mažina inkštirų susidarymo tikimybę.
7. Bijau akis apvesti akių kontūrų pravedimu
Kodėl? Šią priemonę tvirtai laikyti rankose gali tik profesionalai arba dailininkai...
Nebijokite! Pasinaudokite visažistų gudrybe. Kad pravedimo linija būtų tiksli, prilaikykite antakį ties jo išlinkimu ir voką lengvai tempkite aukštyn. Raumenys nejudės, ir jūs nesuklupsite lemiamu momentu. Teptuką braukite prie pat blakstienų nuo vidinio akių kampučio išorinio link. Jei reikia – galite vesti ir priešinga kryptimi, kad linija taptų lygi. Ant voko galima pasižymėti tris taškus, kuriuos po to sujunkite brūkšneliais. Patarimas nepatyrusioms: padėkite alkūnę ant stalo, tuomet brėžkite liniją palei blakstienas.
8. Bijau konsultantų parduotuvėje
Kodėl? Nežinau, ką atsakyti į klausimą: "Gal galiu jums padėti?"
Nebijokite! Geriausių kosmetikos parduotuvių konsultantės yra profesionalės. Jos reguliariai papildo žinias firmų-gamintojų rengiamuose apmokymuose. Išmoktus įgūdžius jos mielai pritaiko praktikoje. Nesigėdinkite savo klausimų. Tai nereiškia, jog jums reikia išpirkti visą asortimentą. Užtat daug ką sužinosite apie savo odą, grožio mados tendencijas ir madingas kosmetikos priemones. Ir visiškai nemokamai. Konsultantai supranta: jeigu jų patarimai bus naudingi, jūs ateisite ir kitą kartą. Juk pastovūs klientai – stabilaus darbo sąlyga.
9. Bijau naudoti bronzinę pudrą
Kodėl? Ji atrodo nenatūraliai tamsi. O jei veidą padengs dėmėmis?
Nebijokite! Bronzinė pudra – puikus pagalbininkas slepiant nuovargio žymes. O "įdegio" intensyvumas priklauso tik nuo jūsų norų. Svarbiausia – pudrą tepkite ne kempinėle, o dideliu teptuku. Pačioms baikščiausioms patariame dažyti skruostus, smilkinius ir smakrą. Šie "saulės bučiniai" puikiai atgaivina veidą. Prisiminkite, kaip veidas įdega: centrinės skruostų dalys ir nosies nugarėlė, kaktos vidurys, smakras. O kai įgusite, suprasite, jog paprasčiausia ir efektyviausias yra sukamaisiais judesiais padengti pudra veidą, kalą ir iškirptę.
10. Bijau naudotis priemonėmis nuo senėjimo
Kodėl? Priešingu atveju nuo raukšlių jau niekas nebepagelbės...
Nebijokite! Juk šios priemonės ir saugo nuo senėjimo, o ne jį sukelia! Kremus kuria mokslininkai, o ne maniakai, svajojantys apie visiškai raukšlėtas merginas. Suprantama, kvaila kovoti su raukšlėmis, jeigu jų nėra. Tokiu atveju reikalingas nuo senėjimo saugantis kremas. Jokių beprotiškai aktyvių komponentų jame nėra – tik filtrai, drėkinamosios medžiagos ir vitaminai. Apsauginių kremų baimė prives prie to, jog priemonių nuo raukšlių prireiks kur kas anksčiau. Tokia jau ekologinė aplinka, jog be pagalbos veidas negali išsaugoti jaunystės. Todėl nuo 25 metų amžiaus apsaugokite jį nuo "gatvės poveikio".
11. Bijau naudotis kosmetika nėštumo metu
Kodėl? Tai pakenks kūdikiui.
Nebijokite! Net jei ant veido užsitepsite centimetro storio tono sluoksnį ir išsidažysite akis visomis vaivorykštės spalvomis, mažylis to nepamatys. Kaip ir neįvertins veido kremo efektyvumo. Šių priemonių komponentai nepatenka į kraują ir negali paveikti mažylio. Vienintelis dalykas, dėl kurio įspėja gydytojai, – tai alergija. Nėštumo metu oda tampa jautresnė ir gali neigiamai sureaguoti į kremų komponentus. Todėl rinkitės priemones, skirtas jautriai odai, su dideliu apsauginiu indeksu nuo saulės (kad išvengtumėte pigmentinių dėmių).
Nėštumo metu odai taip pat reikia priežiūros. Visų pirma kovos su strijomis. Tam yra specialūs kremai, kuriais reikia tepti pilvą, krūtinę ir šlaunis. Po to – profilaktika ir patinimų šalinimas. Tam skirtos drenuojančios priemonės. Jas reikia naudoti vos atsiradus progai. Jūs ne tik geriau jausitės, bet ir išvengsite kojų venų varikozės. Be to, odą reikia maitinti, nes ji dėl hormoninių pokyčių sausėja.
12. Bijau epiliacijos
Kodėl? Dėl šios procedūros padaugėja plaukelių ir pagreitėja jų augimas...
Nebijokite! Juk epiliacija – tai visiškas nepageidaujamų plaukelių pašalinimas. Lazerinė, enziminė, ultragarsinė, foto ar elektroepiliacija. Šios procedūros tikslas – sunaikinti folikulus, iš kurių dygsta plaukeliai.
O štai depiliacija – laikinas plaukelių pašalinimas – gali būti paviršinė (skutimas arba kremo pagalba) arba gilioji (vašku, elektrodepiliacija). Po kiek laiko po depiliacijos plaukeliai vėl atauga. Tačiau nuskusti peiliuku atauga visi kartu, o elektrinis depiliatorius išrauna tik dalį plaukelių, todėl jie atauga ne vienu metu. Po reguliarios depiliacijos vašku plaukai atauga pakaitomis: kas dvi savaites atauga maždaug 50ļ€?. Tačiau nei vienas šių metodų neturi įtakos plaukelių kiekiui. Jų skaičius nulemtas gamtos.
13. Bijau veido masažo
Kodėl? Jis ištempia odą.
Nebijokite! Norint ištempti odą reikia didelės jėgos. Apie tai pirmiausia signalizuos skausmas, o po to kraujagyslių trūkinėjimas. Profesionaliai atliekant masažą oda ne ištempiama, o patempiama. Tinkamai atliekamas masažas pagerins kraujotaką, sustiprins energetinių taškų veiklą, išlygins raukšles. Blogai atliekamas – sukels diskomfortą ir odos sudirgimą. Tai jūs pastebėsite ir pas tokį "meistrą" daugiau neisite.

1 komentaras: